Francesc Cabiró

Al Francesc Cabiró, de petit li agradava dibuixar, i això va portar-lo a treballar —ja a l’edat de catorze anys— d’aprenent de delineant. Des d’aleshores, i fins que fa poc va jubilar-se, l’entorn de les oficines tècniques i els projectes d’enginyeria van conformar tota la seva trajectòria professional. En paral·lel, però, l’afició per la fotografia sempre va ocupar (i ocupa) un lloc destacat en el seu dia a dia. I va ser, precisament, de la mà d’aquest art com en va descobrir un altre, per a ell complementari: el de l’escriptura. Així, el seu blog FINESTRA FOTOGRÀFICA, actiu des de 2007, aglutina més de set-centes entrades on la imatge i el text formen una amalgama indissoluble.

Exalumne del centre FotoEspai, de Barcelona, i membre de la Penya Fotogràfica de Badalona, ha participat en diverses exposicions col·lectives, així com en les individuals “Perfils quotidians” (2010), “Arnús-Solei o els capricis de la llum” (2013); i, ja recentment, “Escenaris de novel·la” (2023), aquesta última combinada amb textos de la seva novel·la LA NOIA DEL PARC.

Ha fet cursos d’escriptura, tant de tècniques narratives en general com específiques de novel·la, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. El 2017, la barreja entre les dues arts (fotografia i escriptura) el va fer entrar en l’àmbit editorial, primer amb una selecció d’apunts del blog, i després amb un recull de poemes sobre el parc romàntic de Ca l’Arnús, el qual li ha estat també font d’inspiració per a la seva primera novel·la.

A setembre de 2022 va sumar-se a l’Associació BDN ESCRIU, per passar al cap de poc a formar part de la Junta directiva, en qualitat de secretari, d’aquest engrescador projecte.

Obres

FINESTRA FOTOGRÀFICA, 10 ANYS DE BLOC  Dietari   2017   Círculo Rojo     ISBN 978-84-9160-378-8

ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM    Poesia    2019   Círculo Rojo     ISBN 978-84-1317-513-3

LA NOIA DEL PARC                                                        Novel·la  2022  Neopàtria          ISBN 978-84-18598-65-4

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *