Jordi Salat

Es considera badaloní amb arrels lleidatanes familiaritzades amb Occitània i el País Basc. Va estudiar a un escola de frares franciscans que es deia Escola de Nostra Senyora de Montserrat i a la Universitat de Barcelona. Cursà  estudis de Filosofia, Psicologia i Història. Va deixar la Universitat abans de llicenciar-se perquè els continguts acadèmics no donaven resposta a les seves inquietuds i es  va interessar per altres estudis alternatius i les filosofies orientals i gnòstiques. Es considera autodidacta i autoctonista.

Ha promogut divers iniciatives culturals, una d’elles està relacionada amb la restitució de les 4 columnes de Montjuïc (Barcelona).Un dia tot passejant pel passeig de Gràcia de Barcelona, davant del Palau Robert, va descobrir una postal amb l a foto de les  4 columnes.  Va anar a veure-les a Montjuic. Al no veure-les  va començar una investigació que el va portar a descobrir que havien estat enderrocades. Va  començar a promoure la seva restitució segons la forma i  el sentit genuïns. Considera que finalment la seva restitució no s’ha fet conforme a la idea ni  el sentit  genuí que volia donar-li  l’arquitecte Josep Puig Cadafalch.

També ha fet conferències sobre diversos temes: històrics ( La identitat i el pensament de Cristòfor Colom). Filosòfics (Què és el vernaclisme? El cristianisme heterodox. Paraula viva i dogmatisme constitucional) Artístics ( El sentit de l’art romànic en el segle XXI. Les verges negres en el  marc cultural de la mitologia).Polítics (L’Ideal Català i la construcció  d’Europa en funció de les nacions genuïnes o vernacles). Ha promogut diversos centres culturals i  rutes de turisme cultural, entre aquestes la Ruta de Sant Anastasi entre Lleida i Badalona. Ha col·laborat en diverses revistes amb els seus escrits. Entre les seves activitats també està la fotografia.

Detall del seu blog, web i canal youtube.

Blog Vernacle

Web personal

Canal Youtube

Obres

Les quatre columnes catalanes (2005)

Assaig. Editorial Llibres de l ‘Index. ) ISBN 84-95317-85-0. Exhaurit.(Prepara la segona edició revisada i ampliada com a autoeditor)

Vernaclística (2012)

Assaig. Autoeditat. 1ª Edició 2012. 2ª Edició 2013.Exhaurit. Dipòsit Legal B-30959-2012

DOTZE. Escriptures heterodoxes (2021)

Assaig Autoeditat. Amazon. ISBN 9798480174939

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *